Groen zomertruitje haken

Groen zomertruitje haken

Het moest er weer eens van komen om iets voor mijzelf te gaan haken, dat was immers TE lang geleden. Ik ging op zoek naar een leuk haakpatroon en kwam een vlotte zomer trui tegen van ByClaire.

Uiteraard stond mijn maat er nou net niet bij en alleen in de maten S en L. Laat ik nou net maatje M hebben, dus ik paste het patroon aan, zoals hieronder beschreven. Als je net zoals mij maat M hebt voor bovenkleding, dan kan je mijn instructies opvolgen. Let wel erop dat je jezelf even van tevoren opmeet. Mijn breedte van heupen zijn 55 cm. Kijk even in de tabel bij het patroon voor welke instructie jij moet volgen.

Ik maakte gebruik van Scheepjes Catona kleur zilvergroen (402). Deze is vergelijkbaar met de katoen van ByClaire Cotton (welke in het patroon wordt gebruikt), heeft dezelfde dikte en ook dezelfde looplengte. Ik had het patroon kleiner gemaakt, en 300 gram zoals aangegeven gebruikt in het patroon die groter was dan mijn truitje. Ik kwam echter alsnog niet uit, omdat mijn lengte (ik ben 1.77 cm) langer is. Bestel 1 bol extra voor de afwerking. Als je de 37 toeren aanhoudt, dan redt je het wel met de 300 gram (6 bollen van 50 gram).

Ik begon met opzetten met haaknaald 4.0 mm, van 118 lossen. Zorg dat je insteekt in de 6e losse vanaf de haaknaald, in het patroon staat dit niet correct beschreven, maar je kan het wel zien in het telpatroon plaatje. Volg vervolgens het patroon van Petrol. Als je dus gaat minderen voor de mouwen, dan minder je 4 groepen stokjes aan beide kanten. Haak vervolgens 40 toeren volgens patroon. Ik kwam helaas niet aan lengte voldoende bij toer 37. Heb jij daar wel voldoende aan, dan kan je daarna volgens patroon verder werken en afhechten. Bij toer 40 haak je het volgende; haak 3 lossen, haak in elk boogje 3 halve stokjes, in de laatste steek haak je een stokje. Hecht af. Pas dit dus aan naar je eigen lengte. Je kan daar mijn methode voor volgen, of gewoon het patroon volgen.

Edit: ik kwam alsnog lengte tekort, ik had beter nog 5 toeren eraan kunnen haken aan lengte. Ik heb dit opgelost door aan de onderkant, een rij te haken met een dubbel stokje en losse en daarna nog een rij met vasten. Als je net zo lang bent als ik, dan raad ik je aan dus nog even wat toeren door te haken. Of je moet graag een naveltruitje willen.

Ik haakte nog een pand met dezelfde instructies en volgde het patroon verder. Het is een leuk fris zomertruitje geworden! Wil je deze ook haken, hieronder vindt je de link naar het patroon. Veel plezier met haken!

LINK

Tevreden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *