Vogelvoer vormpjes maken

Vogelvoer vormpjes maken

Een paar weken geleden zag ik dat ze van die ontzettende leuke vogelvoer taartjes verkochten bij een lokaal tuincentrum. Dat bracht mij op het idee om zelf vogelvoer vormpjes met de kinderen te maken.

Je hebt er weinig voor nodig, en het resultaat mag er zijn.

Benodigdheden

– 1 blok frituurvet (je koopt ze minimaal per 3 stuks bij de supermarkt, dus je kan dan lekker veel maken)
– 1 zak vogelvoer (te halen bijvoorbeeld bij de Action of tuincentrum)
– pan om het vet te smelten
– lucifers
– (siliconen) bakvormpjes
– touw

Stap 1: Zet alle benodigdheden klaar en smelt 1 blok vet in de pan op een laag vuur. Zodra het gesmolten is, kan je het vuur uitzetten.

Stap 2: Doe per bakvormpje ongeveer de helft a drie kwart van het bakvormpje aan vogelvoer erin. Giet dan langzaam en rustig het frituurvet bij het vogelvoer. Roer het vogelvoer er rustig doorheen en plaats een lucifer in het vormpje. Dit doe je, zodat je er straks een gaatje in hebt, waaraan je het vogelvormpje aan op kan hangen in de tuin.

Stap 3: Laat even afkoelen, en plaats het daarna in de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het vet sneller verder stolt en hard wordt. Na een paar uur is dit goed uitgehard. Ik heb voor de zekerheid om het vet nog harder te laten worden het een nachtje laten staan.

Stap 4: Haal de vormpjes uit de koelkast, haal ze uit de vormpjes (met siliconen gaat dit het makkelijkste) en trek de lucifers eruit (eerst even er doorheen duwen en dan weer terug trekken, dan gaan ze er makkelijker uit).

Stap 5: Rijg een stukje touw door het gaatje en maak vast met een knoopje. Nu zijn ze klaar om opgehangen te worden in de tuin. Lekker smullen voor onze vogelvriendjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *