Houten snijplank branden

Houten snijplank branden

Als cadeau voor iemand koos ik ervoor om eens iets wat uit te proberen. Ik had wel al met een dremel gewerkt met hout, maar hout branden is iets wat ik nog niet eerder had gedaan. Natuurlijk ook eigenlijk niet te vergelijken. Ik besloot de uitdaging aan te gaan.

Benodigdheden:

– Houten snijplank, liefst eentje die bewerkt is met olie en hard is (dit gaat makkelijker met branden)
– soldeerbout of houtbrander met een punt
– potlood en gum

Stap 1: Werk een afbeelding uit, teken hem na of over op je houten snijplank.

Stap 2: Laat ondertussen je soldeerbout/brander heet worden (let op: gevaar dat je jezelf niet verbrand!)

Stap 3: Ga voorzichtig en rustig met de soldeerbout/brander langs het potlood. Het kan ook even stinken, dus als je de mogelijkheid hebt, doe dit het liefste buiten, of werk onder de afzuiger van de keuken.

Stap 4: Werk netjes af en ga desnoods nogmaals voorzichtig over de potloodlijnen heen.

Stap 5: Was je houten snijplank onder de lauwe kraan voor gebruik. Om je houten snijplank mooi te houden, moet je hem regelmatig invetten. Dit kan met speciale olie ervoor die je bij speciaal zaken kunt kopen. Maar een goedkoop alternatief is kokosolie. Vet nooit in met andere olie├źn, zeker niet als je etenswaren op je snijplank gaat snijden. De olie kan anders in je eten trekken. Met kokosolie of speciaal daarvoor bedoelde olie kan dit geen kwaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *