Tak decoratie DIY

Tak decoratie DIY

Al eerder gingen we aan de slag voor deze tak decoratie. Samen met mijn zoontje was dit een leuk uitje meteen en fijne knutsel dag.

Ik zal je erover vertellen in deze blog.

We zijn als eerste naar het strand geweest om schelpen te zoeken. Daar zochten we voornamelijk naar schelpen die al een gaatje bevatten door natuurlijk proces. Schelpen die we vonden zonder gaatje, hebben we gaatjes met de boor in gemaakt. Dat ging lastig dus we waren blij met de schelpen die al een gaatje hadden.

Verder hebben we ook een fijne wandeling gehad in het bos/park, waar we na de storm die bij ons woede, ons flink wat had te geven aan takken. We zochten de mooiste takken samen uit. Een lange stevige tak moest het worden en die kwamen we gelukkig ook tegen.

Vandaag gingen we aan de slag met onze vondsten. We maakten een tak decoratie, die we kunnen gebruiken om als “prikbord” te gebruiken d.mv. knijpertjes tekeningen, knutsels en foto’s aan te hangen.

Benodigdheden

 • Dikke lange tak uit het bos/park
 • (Glitter)draad op 6 (of net zoveel je wilt) gelijke lengtes
 • Schelpen (met gat)
 • Eventueel een boor om gaten in de schelpen te boren
 • Bedeltjes/versiersels/kralen (Action)
 • Knijpertjes (Action of Xenos)
 • Schaar
 • Naald
 1. Knip het draad op 6 gelijke lengtes.
 2. Per draadje ga je nu de kralen, versiersels en schelpen vastmaken, simpel met een knoopje er tussen. Rijg ze met de naald aan je draad.
 3. Hang per draadje deze aan de tak en knoop ze goed vast en knip de eindjes bij. Hang ze op gelijke hoogten, met evenveel tussen ruimte.
 4. Maak aan beide kanten nog een touw vast, zodat je tak kunt ophangen.
 5. Gebruik knijpertjes om tekeningen, knutsels of foto’s op te hangen naar wens.

Samen hadden we drie leuke dagen voor deze tak decoratie en is het erg leuk en makkelijk te maken voor kinderen. Leuk om bijvoorbeeld te doen in vakantie tijd of voor jezelf als je een leuke hanger wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *