Kamerdeur letters maken

Kamerdeur letters maken

Al een tijdje had ik in gedachten om mooie letters op de slaapkamer deur te plakken van ons kleine meisje. Immers voor ons zoontje had ik dit al eerder gedaan en zijn naam staat dan ook erg leuk op de deur. Zijn letters zijn van plak vilt gemaakt en ‘gewoon’ gekocht bij de Xenos.
Echter zijn die plak letters niet meer bij de Xenos te vinden en wilde ik ook wel wat anders.

Ik ging op zoek naar iets nieuws, maar kwam er al snel achter dat het makkelijker gezegd was dan gedaan. Gisteren kwam ik terecht in de nieuwe hobbywinkel bij ons in de buurt. Jahoor! Daar hadden ze precies wat ik zocht! Mooie grote MDF houten letters.
Ik kreeg meteen een idee erbij, al gaande ik de winkel door ging. Het resultaat mag er wezen en iedereen kan dit maken, het is heel simpel!

Hierbij de beschrijving hoe ik dit heb gemaakt.

Je hebt nodig;

  • houten MDF letters (zelf uitzagen kan natuurlijk ook!)
  • bloemetjes (nep of gedroogd)
  • plakglitters (zelfklevend)
  • warme lijm pistool of hobbylijm
  • acrylverf in kleur naar keuze
  • verf kwasten
  • montage lijm (op waterbasis)

Stap 1:

Leg de letters op een oude krant of knutselmat met de goede kant naar boven. Begin met de acrylverf te schilderen en vergeet niet de randjes te schilderen. Ik heb meerdere lagen moeten schilderen voor de verf netjes egaal werd. Dus 4 lagen geschilderd en tussendoor steeds laten drogen per laag. Het hangt van de houtsoort af hoeveel lagen verf je nodig hebt. Je zou ook eventueel kunnen kiezen voor een primer vooraf. Ik koos ervoor te verfen met een sponskwast. Deze kwast brengt net even wat je verf egaler erop en krijg je minder ‘strepen’ van de kwast zelf.

 

Stap 2.

Leg de bloemetjes waar je ze wilt hebben eerst op de letters (zorg dat de letters droog zijn van de verf). Check of ze goed liggen en of je ze daar daadwerkelijk ook wilt hebben. Ik heb een paar keer geschoven met de bloemetjes voor ik ze heb vast gelijmd. Warm het lijmpistool op en plak de bloemetjes op de letters. Je kan hier ook hobbylijm voor gebruiken. Ik koos ervoor om per letter 1 bloemetje te gebruiken om het rustig te houden.

 

Stap 3.

Pak de zelfklevende glitters en plak ze op de letters erbij. Verdeel ze over de letters, net wat je mooi vindt! Wees zo creatief hiermee als je zelf wilt.

 

 


Stap 4.

Plak met montagelijm de letters op de deur. Zorg ervoor dat je echt montage lijm gebruikt hiervoor, anders heb je grote kans dat de letters meteen weer naar beneden komen of zakken door het gewicht van de letters. Tip; doe de deur dicht en plak dan pas de letters erop. Dat plakt makkelijker (je kan tegendruk geven), maar ook beter recht plakken. Ook kan je dan beter zien hoe je uitkomt, opdek deuren zoals die van ons vallen gedeeltelijk in de deur.

Nu ben je helemaal klaar en kan je genieten van het resultaat!

 

Mijn letters, plakglitters en bloemetjes komen bij Pippoos vandaan.
De acrylverf (grote tubes) komt van de Action.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *