Paasmandje maken

Paasmandje maken

Van school kreeg ik de opdracht om voor mijn zoontje een paasmandje te maken.
Heel erg leuk natuurlijk, maar waar begin ik en vooral hoe ga ik dit maken?

Ik besloot Pinterest te raadplegen en te zoeken naar voorbeelden. Daar kwam ik al snel een leuk mandje tegen, waarvan ik dacht dat dit snel te realiseren zou zijn. Kind kan de was doen toch? Tegendeel bleek waar, het is niet moeilijk, maar vooral een tijdrovend klusje! Dus maak eerst even tijd voor je hier aan begint of ga gezellig met je kind ervoor zitten (nog beter natuurlijk!). Je bent er met ongeveer een drie kwartier mee zoet (misschien ben je wel sneller dan ik?).

Het mandje wat ik vond kan je onderaan de link vinden van deze blog.

Als eerst werd mijn mandje te klein, dit kon echt beter. Ik besloot om mijn stroken papier te verlengen met plakband, zodat ik meer vlechtwerk kon verrichten. Dat hielp, maar alsnog kwam het patroon niet echt fantastisch uit. Misschien ben ik te perfectionistisch, maar ja, het is voor je kind dus je wilt het ook wel goed doen.
Ik plakte een strook voor het hengsel op het mandje, maar ook deze bleek niet genoeg gewicht te kunnen dragen. Dit heb ik opgelost door een tweede strook eronder te plakken. Zowel met plakband als met lijm. Oke het mandje was klaar, maar ik vond het nog niet echt ‘af’.

Ik tekende een simpel bloemetje en knipte dit uit. Ik heb deze op het hengsel geplakt om het wat vrolijker te maken.

Verder miste ik ook iets voor in het mandje zelf, wat je erbij kan doen. Ik heb daarvoor met vouw papier een haan gevouwen. Ook hiervan vond ik dit voorbeeld op Pinterest, en kan je onderaan deze blog vinden hoe je dit kunt doen. Dit was echter wel simpel en snel klaar!

Tip; gebruik wel groot vouw papier hiervoor, dan krijg je een grotere kip/haan. Ook kan je natuurlijk de kuif van de haan weglaten en z’n keel, waardoor het geen haan meer is maar een kip. Net wat je leuker vindt. Ik besloot zelf voor de haan te gaan.

Al met al een grappig paasmandje, die even wat tijd kost om te maken, maar dan heb je ook wel wat. Leuk om bijvoorbeeld (paas)eitjes en broodjes in te doen, maar ook leuk voor op tafel met versiering erin!

link naar paasmandje

link naar kip/haan vouwen

 

2 thoughts on “Paasmandje maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *