Recept appelmoes met kaneel

Niets is lekkerder dan appelmoes zelf maken. Met weinig ingrediĆ«nten maak je zelf de allerlekkerste appelmoes in een handomdraai. Heerlijk om te eten wanneer het nog een beetje warm is en het is een gezond tussendoortje of lekker bij het avondeten. Voor baby’s en kinderen is dit ook een fijn hapje, zo krijgen ze direct hun fruit binnen!

Ingrediƫnten (voor 1 persoon)

  • 1 (goudreinette) appel
  • 1 theelepel appelstroop
  • 2 eetlepels water
  • vleugje kaneel naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de appel in kleine stukjes
  2. Verwarm de stukjes appel samen met de theelepel appelstroop en 2 eetlepels water in een pan.
  3. Laat ongeveer 10 tot 15 min. tot het vanzelf zacht wordt pruttelen en blijf het regelmatig door roeren. Voeg evt. kleine beetjes water toe, om tot een moes te komen. Sommige appels gaan wat minder makkelijk, prak dan even met een vork in de pan.
  4. Schep de appelmoes in een bakje/potje en laat afkoelen tot gewenste temperatuur.
  5. Pureer of prak de appelmoes, als deze nog te grof is.
  6. Voeg een vleugje kaneel toe naar smaak. Bij baby’s en kinderen voeg je heel weinig toe of laat je deze stap weg.
  7. Eet smakelijk!