Groen

Op dit moment heb ik net weer vernieuwingen toegepast op de website. Ik had roze ingesteld, maar twijfelde toch even over de kleur. Ik heb het aangepast naar groen. Waarom groen? Groen is sowieso mijn favoriete kleur, maar ik vind het ook passen bij bewustwording. Het laten spreken van je hart. Groen helpt je rustig worden en te kalmeren. Groen is tevens ook de kleur van het hartchakra.

Nu we het toch over het hartchakra (de energie van je hart) hebben, laat jij je hart wel voldoende spreken? Volg je je eigen hart of ga je liever voor het veilige met een ander mee in zijn gevoel of gedachte?
We zouden meer moeten spreken met ons hart, natuurlijk de ander blijvend te respecteren.

Je hart geeft je in welke weg je het beste kunt volgen, ook al zegt je verstand soms iets heel anders. Het maakt niet uit welke weg we uiteindelijk volgen, elk pad heeft een doel, een levensles.

Probeer wat vaker naar je eigen gevoel te luisteren, uiteindelijk correspondeert je gevoel ook weer met je verstand. Als je te lang niet naar je eigen gevoel luistert, en alleen wat je verstand zegt, kan je lichamelijke problemen krijgen.

Groen; de kleur die ons op weg helpt, kalmeert en bewust maakt.

Hoe kan je “groene” bewustwording in je leven toepassen?

Enkele tips;

  • Tel tot tien voor je een keuze maakt, wees niet te snel en denk goed na.
  • Als je even geen antwoord weet of nog niet wilt geven, vertel degene dan dat je er even over nadenkt en wanneer hij/zij het antwoord kan verwachten van jou. Dit geeft rust om over dingen na te denken.
  • Je mag best een keer NEE zeggen, luister naar wat je hart werkelijk wilt.
  • Neem elke dag de tijd voor jezelf om even na te gaan wat je doelen zijn en hoe je dit gaat bereiken.
  • Ga met respect om met de natuur en dieren, zij geven ook weer rust terug. Geniet van ze!
  • Maak je eigen “zen” moment, even een kopje koffie/thee en leg je telefoon/tablet etc. even WEG! Puur genieten van het moment zelf.

Kies voor de weg van je hart!